Satino Black kringloopconcept

Ingezameld papier wordt in grote mate geëxporteerd naar Azië. Vervolgens wordt - om aan de vraag te voldoen - nagenoeg evenveel papier geïmporteerd vanuit andere werelddelen. Dit verslepen van oud papier over de wereld zorgt voor extra transporten en veel onnodig brandstofverbruik en overbodige CO2-uitstoot.

Local for local

Het Satino Black Kringloopconcept voorkomt deze onnodige milieubelasting door oud papier in de regio te houden. Via het afvalinzamelbedrijf laat de klant zijn eigen kantoorpapierafval aanleveren bij Van Houtum. Daar wordt het verwerkt tot Satino Black hygiënepapier dat vervolgens zijn weg terugvindt naar de toiletten van de klant. Als ketenpartners sluiten we op deze wijze local for local de kringloop en sparen het milieu. Het nemen van verantwoordelijkheid voor het afval- en grondstofprobleem wordt op deze wijze concreet ingevuld.

Hoogwaardige kwaliteit

Satino Black toiletpapier en papieren handdoeken zijn net zo zacht en wit als normaal hygiënepapier, maar zijn als enige tissueproducten ter wereld zonder schadelijke chemicaliën geproduceerd. Hiervoor is het Cradle to Cradle certificaat verkregen. Voor de productie van Satino Black wordt 100% groene energie gebruikt. Bovendien behoort het CO2-neutrale productieproces tot de wereldtop wat betreft eco-efficiëntie op het gebied van water- en energieverbruik en emissies. Uiteraard wordt voor Satino Black 100% oud papier ingezet als grondstof en mag het derhalve het FSC recycled keurmerk voeren. Ook het Europees Ecolabel voor duurzame productieprocessen prijkt op de verpakking.

Het Satino Black Kringloopconcept maakt het elke organisatie mogelijk invulling te geven aan haar duurzaamheiddoelstellingen. Uw water-, energie- en CO2-besparing maken wij graag voor u inzichtelijk. Betrokkenheid bij medewerkers en bezoekers rondom duurzaamheid kunnen wij voor u vergroten middels uitgebreide communicatieondersteuning.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.